Waltti-mobiililippu

Waltti Mobiili -sovellus on ladattavissa kännykkään ilmaiseksi Google Play ja App Store -sovelluskaupoista.

Mobiilisovelluksesta on ostettavissa Rovaniemen paikallisliikenteen (linjat 1-14) lasten ja aikuisten kertalippuja ja vuorokausilippuja sekä lasten, nuorten, opiskelijoiden ja aikuisten kausilippuja.

Kerta- ja vuorokausilippuostoja voi tehdä  ilman rekisteröitymistä, rekisteröitymällä tai kirjautumalla olemassa olevilla Waltti-kaupan tunnuksilla. 

Kausilipun osto vaatii rekisteröitymisen/kirjautumisen Waltti Mobiiliin. Kausilippu on siirrettävissä esim. puhelimen vaihdon yhteydessä. Siirto tehdään Waltti Mobiili -sovelluksessa, siirtojen määrä on rajoitettu. Waltti-tililtä pääset näkemään mobiililippujen ostohistorian. 

Mobiililippu maksetaan sovellukseen lisätyllä maksukortilla (Visa, Visa Electron, Mastercard), johon on aktivoitu verkkomaksuominaisuus. Maksutapoja on tulossa myöhemmin lisää. Mobiilikertalipun hinta on edullisempi kuin bussissa käteisellä maksettavan kertalipun hinta. Mobiilivuorokausilipun ja mobiilikausilipun hinta on sama kuin muissa myyntipisteissä. Kertalipun voi ostaa useammalle matkustajalle ja vuorokausilipun kahdelle matkustajalle samalla puhelimella, jokainen lippu on kuitenkin erillinen osto.

Mobiililipun voimassaolo alkaa ostohetkestä, myös kausilipun. Mobiililippu kannattaa ostaa juuri ennen matkan alkua. Mobiilikausilippua ei kannata ladata ennakkoon odottamaan käyttöä tai edellisen kauden päättymistä. Huomioi kuitenkin mahdollinen pankin vaatimaan vahvaan tunnistautumiseen kuluva aika maksun yhteydessä. Lipun ostoa ei voi perua jälkeenpäin, joten tarkista ennen maksua, että lipputyyppi, ikäryhmä sekä vyöhykevalinta ovat oikeat.

Mobiililipun QR-koodi luetaan bussissa koneellisesti. QR-koodi suurenee klikkaamalla sitä, siten lukijalaite havaitsee koodin helpommin. Tarvittaessa näytä lippu kuljettajalle tarkastusta varten. Kertalipun voimassaoloaika on 60 minuuttia, vuorokausilipun 24 tuntia ja kausilipun 30 vuorokautta. Jäljellä oleva voimassaoloaika näkyy lipulla. Huolehdi, että kännykässä on virtaa matkan ajaksi.  

Waltti-mobiililipun osto

  • valitse sovelluksesta kotikaupungiksi ja lipun alueeksi Rovaniemi
  • valitse kertalippu, vuorokausilippu tai kausilippu
  • valitse matkustusvyöhykkeet ja asiakasryhmä
  • lisää / valitse maksukortti ja paina Jatka
  • lippu on haettavissa Liput-välilehdeltä, siellä näkyvät kaikki voimassa olevat lippusi sekä tiedot juuri päättyneistä lipuista

Waltti Mobiili on käytössä useissa Waltti-lippujärjestelmää käyttävissä kaupungeissa. Kaupungit löytyvät sovelluksesta. Mobiilisovelluksessa on myös reittiopas.