Waltti-mobiililippu

Rovaniemen kaupungin paikallisliikenteessä on käytössä Waltti-mobiililippu yhtenä maksutapana. Waltti Mobiili -sovellus on ladattavissa kännykkään ilmaiseksi Google Play ja App Store -sovelluskaupoista.

Mobiilisovelluksesta on ostettavissa Rovaniemen paikallisliikenteen (linjat 1-14) lasten ja aikuisten kertalippuja sekä vuorokausilippuja. Kausilippujen latausmahdollisuus tulee valikoimaan myöhemmin. Voit tehdä ostoja ilman rekisteröitymistä, rekisteröitymällä tai kirjautumalla olemassa olevilla Waltti-kaupan tunnuksilla. Waltti-tililtä pääset näkemään mm. mobiililippujen ostohistorian. Mobiilisovelluksessa on myös reittiopas.

Mobiililippu maksetaan sovellukseen lisätyllä maksukortilla (Visa, Visa Electron, Mastercard), johon on aktivoitu verkkomaksuominaisuus. Maksutapoja on tulossa myöhemmin lisää. Mobiilikertalipun hinta on edullisempi kuin bussissa käteisellä maksettavan kertalipun hinta. Vuorokausilipun hinta on sama kuin kaikissa muissa myyntipisteissä. Kerta- ja vuorokausilippuja voi ostaa useammalle matkustajalle samalla puhelimella, jokainen lippu on kuitenkin erillinen osto.

Kerta- ja vuorokausilipun voimassaolo alkaa ostohetkestä, lippu kannattaa ostaa juuri ennen matkan alkua. Huomioi kuitenkin mahdollinen pankin vaatimaan vahvaan tunnistautumiseen kuluva aika maksun yhteydessä. Lipun ostoa ei voi perua jälkeenpäin, joten tarkista ennen maksua, että lipputyyppi, ikäryhmä sekä vyöhykevalinta ovat oikeat.

Mobiililipun QR-koodi luetaan bussissa koneellisesti. Tarvittaessa näytä lippu kuljettajalle tarkastusta varten. Kertalipun voimassaoloaika on 60 minuuttia ja vuorokausilipun 24 tuntia. Jäljellä oleva voimassaoloaika näkyy lipulla. Huolehdi, että kännykässä on virtaa matkan ajaksi.  

Waltti-mobiililipun osto

  • valitse sovelluksesta kotikaupungiksi ja lipun alueeksi Rovaniemi
  • valitse kertalippu tai vuorokausilippu
  • valitse matkustusvyöhykkeet ja asiakasryhmä
  • lisää / valitse maksukortti ja paina Jatka
  • lippu on haettavissa Liput-välilehdeltä, siellä näkyvät kaikki voimassa olevat lippusi sekä tiedot juuri päättyneistä lipuista

Waltti Mobiili on käytössä useissa Waltti-lippujärjestelmää käyttävissä kaupungeissa. Kaupungit löytyvät sovelluksesta.