Ajankohtaista

Linkkarin talviaikataulut 2022-23 on julkaistu

29.7.2022 8:00

Rovaniemen paikallisbussien talviaikataulut on julkaistu Rovaniemen paikallisliikenteen eli Linkkarin verkkosivuilla osoitteessa linkkari.fi. Talviaikataulut ovat voimassa 10.8.2022 – 4.6.2023.

Talviaikataulut julkaistaan keskiviikkona 3.8.2022 Uusi Rovaniemi-lehdessä, josta ne voi ottaa talteen. Aikatauluvihkoja saa maksutta kauppakeskus Rinteenkulmassa sijaitsevasta palvelupiste Osviitasta ja Linkkarin linja-autoista. Aikataulujen päivitys pysäkeille alkaa viikolla 32.

Tilapäiset muutokset reitteihin ja aikatauluihin

Valtakadun katutyömaa välillä Pekankatu-Ruokasenkatu vaikuttaa 10.8.-30.10.2022 linjojen 6, 8 ja 9 ajoreitteihin. Poikkeusreitti vaikuttaa tilapäisesti myös linjan 8 lauantain ja sunnuntain lähtöaikoihin Ruokasenkadulta rautatieaseman suuntaan. Muiden linjojen aikatauluihin poikkeusreiteillä ei ole vaikutusta. Keskustan ajantasauspysäkit ovat normaalipaikallaan Ruokasenkadulla.

Maanantaista 31.10.2022 alkaen kaikki linjat kulkevat normaalireittejään eikä aikatauluissa ole pysyviä muutoksia edelliseen talvikauteen.

Linjan 6 poikkeusreitti 10.8.-30.10. Ruokasenkadulta Pöykkölään kulkee Valtakadulta Ounaskosken sillan ja Ounasvaarantien kautta Kajaanintielle ja normaalireittiä Pöykkölään. Paluu Pöykkölästä on normaalireittiä keskustaan ja Rantavitikan kautta rautatieasemalle.

Linjan 8 poikkeusreitti 10.8.-30.10. rautatieasemalta lähdettyä on Hallituskatu-Valtakatu-Ruokasenkatu-Poromiehentie-Rovakadun jatke ja edelleen napapiirille. Viikonloppuisin poikkeusreittiä ajetaan molempiin suuntiin ja Ruokasenkadun lähtöaikoja rautatieaseman suuntaan on aikaistettu 3 minuuttia.  Bussi lähtee kaikkina viikonpäivinä Ruokasenkadulta keskuskentän puolen pysäkiltä Rantavitikan ja rautatieaseman suuntaan, lyseon puolelta napapiirin suuntaan.

Linjan 9 reittimuutoksia on 10.8.-30.10. vuoroilla, jotka eivät aja keskussairaalan kautta. Aamuvuoro Ruokasenkadulta ajaa Ounaskosken sillan kautta Jäämerentielle. Iltapäivällä Koskenkylästä ajetaan Toripuistikkoa ja Poromiehentietä Ruokasenkadulle.

Tarkemmat ja ajantasaiset tiedot aikatauluista ja reiteistä löytyvät osoitteesta linkkari.fi.