Ajankohtaista

Maksuton matkustusoikeus Linkkarissa vammaispalvelu- ja sosiaalihuoltolain perusteella – kokeilu jatkuu vuonna 2022

27.12.2021 11:00

Paikallisliikenne Linkkari talvimaisemissa pysäkillä.

Rovaniemen kaupungin järjestämässä paikallisliikenteessä, Linkkarissa, on ollut maksuton matkustusoikeus kokeiluna henkilöillä, joilla on vammaispalvelu- tai sosiaalihuoltolain perusteella Rovaniemen kaupungin tekemä myönteinen kuljetuspäätös. Kokeilu alkoi vuoden 2020 alussa. Koronatilanteen vuoksi matkustaminen on vähentynyt ratkaisevasti, joten kokeilu jatkuu 31.12.2022 saakka kattavampien seurantatulosten saamiseksi.

Kokeilun aikana paikallisliikenteessä tehty maksuton matka ei vähennä asiakkaalle myönnettyjä kuljetuspalvelumatkoja. Kokeilujakson aikana seurataan mm. käyttäjämääriä ja sitä, vähentääkö maksuton matkustusoikeus kuljetuspalvelumatkoja.

Maksuttomaan matkustamiseen oikeuttava Waltti-matkakortti tehdään palvelupiste Osviitassa puoleksi vuodeksi kerrallaan. Kortin voi hankkia ainoastaan Osviitasta. Matkakortille ei saa ladata muita lipputuotteita, esimerkiksi arvolippua. Kortille ladattua arvoa tai muuta lipputuotetta ei hyvitetä asiakkaalle. Waltti-kortin saanti edellyttää perusturvapalvelujen kuljetuspalvelukortin ja henkilöllisyystodistuksen esittämistä.

Kortille voi ladata uuden puolivuotiskauden aikaisintaan 14 vuorokautta ennen voimassa olevan puolivuotiskauden päättymistä. Lisälatauksen voi tehdä ainoastaan Osviitassa.

Maksuton matkustusoikeus ei koske perusturvapalvelujen järjestämää asiointi- ja palveluliikennettä, teknisten palvelujen järjestämää työmatkaliikennettä, ELY-keskuksen järjestämää joukkoliikennettä eikä yksityisten liikennöitsijöiden järjestämää markkinaehtoista joukkoliikennettä.