Ajankohtaista

Rovaniemen paikallisliikenteen uusi reittiopas on nyt käytössä

27.8.2018 11:00

ROI liikenne-11.jpg

Rovaniemen paikallisliikenteen sähköinen reittiopas Digitransit on nyt käytettävissä. Reittioppaaseen pääsee Rovaniemen paikallisliikenteen eli Linkkarin verkkosivuilta osoitteesta linkkari.fi.

Reittioppaassa näkyvät paikallisliikenteen linjojen aikataulut ja reitit. Hakupalvelussa voi hakea muun muassa eri bussilinjojen pysäkkikohtaiset, hakuajankohtaa seuraavat lähtöajat. Opas ilmoittaa myös kävelymatkat pysäkeille. Reittioppaan avulla saa tietoa myös vaihdollisista yhteyksistä. Halutessaan aikataulut voi tulostaa itselleen reittioppaasta.

Oppaassa on ilmoitettu pääte- ja ajantasauspysäkkien lisäksi myös muiden pysäkkien eli ns. välipysäkkien lähtöaika. Välipysäkkien lähtöajat ovat arvioituja aikoja, ei reaaliaikaista tietoa. Bussi ei odota välipysäkille ilmoitettua aikaa pysäkiltä lähtiessään, vaan aikataulun mukaiset tarkat lähtöajat koskevat ainoastaan linjan pääte- ja ajantasauspysäkkejä.

Ruokasenkadun pääte- ja ajantasauspysäkit ovat Lyseonpuiston pysäkit ja toisella puolella katua olevat keskusurheilukentän pysäkit.

Reittipas toimii yleisimmillä selaimilla ja niiden uudemmilla versioilla. Reittioppaasta on myös mobiiliversio.

Jos huomaat reittioppaan antavan virheellistä tietoa, pyydämme lähettämään siitä ilmoituksen linkkari.fi -sivujen palautelomakkeella. Sovellus voi antaa erikoisia vaihtoehtoja muun muassa vaihdollisille matkoille tai pitkiä kävelymatkoja, joten ainakin alkuun epäilyttävä matkakuvaus kannattaa tarkastaa myös aikatauluvihkon ja reittikarttojen avulla.

Rovaniemen kaupunki korjaa selkeät virheet ja pyrkii parantamaan reittioppaan antamia tietoja mahdollisuuksien mukaan.

Digitransit on käytössä myös useissa muissa Waltti-liikenteen kaupungeissa sekä Helsingin seudun liikenteessä.